Sól z dodatkami

Sól z dodatkami

Sól ziołowa to połączenie soli z aromatycznymi ziołami. Najpopularniejszymi ziołami są bazylia, lubczyk i cząber. Przyprawę tę można dodawać do wielu sałatek, w tym caprese. Dobrze sprawdza się w sosach sałatkowych, sosach i daniach warzywnych. Świetnie nadaje się także do dań z grzybów, ziemniaków i mięsa. Można nią również zastąpić zwykłą sól kuchenną. Pokochają ją osoby, które chcą cieszyć się różnorodnością tradycyjnych słonych smaków w codziennych potrawach.
Sól można przygotować samodzielnie. Najłatwiej jest zmieszać sól gruboziarnistą z mieszanką ziół prowansalskich (kupioną w sklepie), na przykład w młynku do kawy. Można też utrzeć zioła ze zwykłą solą w moździerzu. Następnie wsyp mieszankę do szczelnego pojemnika, np. słoika.

Nie możemy odnaleźć pasujących produktów do zaznaczenia.