Kaszki
Osoby z zaburzeniami trawienia powinny docenić walory odżywcze kaszy manny. Kaszę można gotować z mlekiem lub wodą. Jest lekkostrawna i ma słodki smak, dlatego jest tak popularna wśród dzieci. Jest odpowiednia dla niemowląt. Dowiedz się więcej o wartościach odżywczych semoliny, a także poznaj przepis na semolinę wymieszaną z mlekiem i wodą.
Semolina pochodzi z wysokiej jakości procesu mielenia pszenicy. Semolina ma jasny, kremowobiały kolor i delikatny, słodki, świeży smak. Jest również drobnoziarnista i łatwo się przesypuje. Kaszę mannę można znaleźć na rynku, jak również w postaci gotowej, ale gotuje się ją wolniej ze względu na obróbkę cieplną, która powoduje sklejanie się skrobi. Można też kupić kaszę razową (orkiszową i razową), która jest lepsza pod względem wartości odżywczych, ponieważ zawiera więcej błonnika pokarmowego niż zwykła kasza.
Kasza owsiana i proso ekologiczne.
Proso i kasza owsiana to dwie najbardziej lubiane kasze w polskim jedzeniu. Od wielu lat znane są ze swoich wyjątkowych właściwości, nic więc dziwnego, że cieszą się coraz większym zainteresowaniem. Gdzie najlepiej szukać produktów, które mają sprawdzoną recepturę? Helpa oferuje kaszki wyprodukowane z mielonych zbóż pochodzących z gospodarstw ekologicznych. Zachowują one swoje właściwości odżywcze i można je szybko przygotować ze względu na niski stopień przetworzenia. Smaczny posiłek można przygotować w ciągu zaledwie 2-3 minut. Jest to szczególnie pomocne dla rodzin, które chcą zjeść szybkie śniadanie bez konieczności spieszenia się do szkoły lub pracy.
Proso i kasza owsiana są bardzo uniwersalne w smaku. Można je przyrządzać na słodko lub pikantnie. Pozwala to na dużą swobodę w przygotowywaniu posiłków.
Kaszki z kaszą manną i amarantusem - wersja BIO.
Ekologiczne kaszki są najlepsze dla Twojej rodziny. Kaszki, które są łatwe w przygotowaniu i dostarczają składników odżywczych, to świetny wybór. Dzieci mogą pomagać w gotowaniu.
Kaszka z orkiszu lub amarantusa jest pyszna nie tylko w tradycyjnej postaci, ale także doskonale smakuje po odgrzaniu. Podawana w miseczkach. Można z nich przygotować inne śniadaniowe przysmaki, na przykład muffiny. Są pyszne, atrakcyjne i szybko znikają z talerza. Możesz też dodać kaszę do ciasta naleśnikowego lub zastąpić nią mąkę pełnoziarnistą. Mąka orkiszowa jest doskonałym substytutem glutenu i jest bardzo polecana dla osób na niego wrażliwych.
Kasze oferują wiele różnych opcji śniadaniowych. Możesz wykorzystać te składniki na wiele różnych sposobów, a każde z nich będzie wyjątkowe. Nie znudzą się szybko, a wszyscy będą zadowoleni z tego, co znajdą na swoich talerzach.