Olej z kiełków pszenicy

Olej z kiełków pszenicy.

Zalety oleju z kiełków pszenicy.

Olej z kiełków pszenicy ma wysoką zawartość witaminy E. Jedna łyżka stołowa (10 g) oleju może dostarczyć 258% dziennego zapotrzebowania na witaminę E u osoby dorosłej. Olej z kiełków pszenicy ma właściwości ochronne, przeciwutleniające i antyrodnikowe. Można go dodawać do olejów, aby przedłużyć ich trwałość i uodpornić na jełczenie.
Olej z kiełków pszenicy pozyskuje się z zarodka ziarna - jest to miejsce, w którym znajdują się najcenniejsze składniki potrzebne do procesu kiełkowania. Aby uzyskać 1 litr oleju, należy wytłoczyć 40 kg zarodków pszenicy. Wydajność prasy na poziomie 2% nie jest dobra.
Olej z kiełków pszenicy jest korzystny dla całego organizmu. Zapobiega wielu chorobom i spowalnia proces starzenia się.
Jest dobry dla układu krążenia i zdrowia serca. Pomaga wzmocnić naczynia krwionośne i zapobiega powstawaniu blaszek miażdżycowych. Ma pozytywny wpływ na metabolizm cholesterolu w organizmie. Zmniejsza ryzyko wystąpienia udaru mózgu i zawału serca. Czerwone krwinki są chronione przed przedwczesnym zniszczeniem.
Pomaga w utrzymaniu zdrowego układu nerwowego. Przyczynia się do poprawy nastroju i zmniejszenia stresu. Zawiera również lecytyny, cholinę i inne składniki odżywcze, które pełnią funkcję ochronną i budulcową dla mózgu.

Reguluje przemianę materii i chroni ściany żołądka. Chroni wątrobę
Jest zalecany dla kobiet w ciąży. Zmniejsza ryzyko urazów i zapobiega wadom wrodzonym u płodu.
Spożywać na zimno. Zaleca się spożywać 2-5 łyżeczek dziennie jako środek profilaktyczny.

Nie możemy odnaleźć pasujących produktów do zaznaczenia.