Opiekacze
Opiekacz do kanapek: Gorące przekąski na wyciągnięcie ręki!
Podczas gdy tradycyjny opiekacz do kanapek może być używany do opiekania pieczywa, w kuchni przyda się wielofunkcyjny opiekacz, który posiada również funkcję grilla. Toster z grillem może również zawierać toster do hot dogów z dwiema rowkowanymi płytami grzejnymi. Toster do hot dogów ma dwie przegródki, w których można umieścić kiełbaski, i dwie na bułki. Opiekacz ten nie przyrządza kiełbasek, lecz je grilluje.
Profesjonalny opiekacz do kanapek może być prostym, ale bardzo użytecznym narzędziem. Pozwoli Ci urozmaicić śniadanie, przygotowując w krótkim czasie pożywny i ciepły posiłek. Opiekacz do grilla i opiekacz do tortilli to najbardziej popularne modele. Można ich używać do opiekania chleba, tortilli i ryb, a także do grillowania mięsa i warzyw. Dwie powierzchnie grzewcze grilla oraz opiekacz do tortilli zapewniają wysoką jakość grillowania.
Tostery do kanapek są alternatywą dla tradycyjnych tosterów.
Opiekacze do kanapek doskonale nadają się do opiekania tostów z serem i innymi składnikami. Jest to najlepsza opcja, jeśli próbowałeś opiekać chleb w tradycyjnym tosterze, ale jesteś zmęczony powtarzającym się rozsmarowywaniem kanapek. Toster do kanapek może być używany do śniadań i jest wyposażony w przegródki, które umożliwiają przygotowanie 2 lub 4 różnych tostów. Ten 4-tostowy toster jest idealny dla dużych rodzin. Modele Gorenje, Alder, Severin i Botti to jedne z najbardziej poszukiwanych modeli tosterów.
Toster Lucznik to klasyczny wybór. Jest on również wyposażony w wymienne płyty lub toster wielofunkcyjny. Można je wykorzystać do urozmaicenia posiłków. Wymienne płyty grzewcze pozwalają na przygotowanie słodkich gofrów, trójkątnych kanapek i grillowanych warzyw za pomocą jednego urządzenia. Toster z wymiennymi płytami grzejnymi jest podobny do tostera 4. Posiada on powłokę ceramiczną, która zapobiega przywieraniu potraw do płyt grzewczych podczas opiekania. Producent określa liczbę płyt. Płytki można łatwo włożyć do tostera.
Toster i opiekacz - różnice.
Toster może przygotować tosty, natomiast toster może przygotować tradycyjne grzanki. Najpopularniejszym modelem jest toster retro. W profesjonalnym opiekaczu do kanapek do opiekania pieczywa używa się dwóch płyt grzejnych. Opiekacz do kanapek jest często nazywany tosterem. Zapiekane kanapki z dodatkami Tostery to urządzenia z pionowymi przegródkami, do których można włożyć kromki chleba. Po opieczeniu są one "wysuwane" dzięki sprężynie.
Zapiekanki mogą być mylone z tostami, ale są to dwie zupełnie różne potrawy. Do ich przygotowania używa się tostera. Popularny toster z piekarnikiem Hendi. Urządzenie to wygląda jak przenośny piekarnik, w którym na półkach można umieścić przygotowaną zapiekankę. Połówka bagietki z dodatkami. Ta metoda umożliwia opiekanie zapiekanki. Opiekacz do zapiekanek może być bardzo przydatny, np. jeśli Twoje dziecko jest niejadkiem i chcesz je przekonać do jedzenia bardziej wymyślnych zapiekanek.
Toster jest łatwy w użyciu.
Opiekacze gastronomiczne są bardzo proste w obsłudze. Wystarczy podłączyć je do prądu, nacisnąć przycisk, aby uruchomić urządzenie, lub włożyć pieczywo do opiekacza. Jest to prosta konstrukcja. Nie wymaga dużego wysiłku. Możesz przygotować składniki z wyprzedzeniem, np. kanapki, warzywa lub mięso, które mają być usmażone. Toster zajmie się resztą. Przy małych i dużych posiłkach dobry opiekacz do kanapek jest świetnym towarzyszem.
Dodatkowe funkcje tostera.
Najlepszą cechą tosterów są wymienne płyty. Dzięki temu jedno urządzenie można przekształcić w wielofunkcyjne. Możesz używać jednego urządzenia jako tostera, gofrownicy i grilla jednocześnie, lub możesz mieć toster i gofrownicę 3 w 1 i 5 w 1 jednocześnie.
Płyty tostera 5 w 1 i 3 w 1 doskonale spełniają swoje zadanie. Podobnie jak w przypadku innych modeli, można również regulować temperaturę lub zmieniać funkcje grilla. Tostery oferują więcej niż tylko wymienne płyty. Modele te posiadają również funkcję mycia w zmywarce. Funkcja ta jest szczególnie przydatna, gdy smażysz w nich mięso. Możesz także dostosować stopień przyrumienienia niektórych potraw do preferencji swojej rodziny.