Jajowary
Każdy miłośnik jajek wie, że trudno jest ugotować jajka w prawidłowy sposób. Prawdopodobnie zdarzyło Ci się wiele razy rozbić skorupkę i odkryć, że jajko, którego pragnąłeś, nie było ugotowane na miękko, lecz na twardo. Z ugotowaczem do jajek nie ma takich niespodzianek! W tym artykule wyjaśnimy, jak i dlaczego warto go mieć.
Jaka jest zasada działania urządzenia do gotowania jaj?
Jajowar można opisać jako urządzenie do gotowania jajek. Można w nim przyrządzać zarówno jajka ugotowane na twardo, jak i na miękko. Nie ma obaw, że jajka ugotowane na miękko staną się zbyt miękkie, a jajka ugotowane na twardo zbyt twarde.
Urządzenie jest dostarczane z minutnikiem, płytą grzejną, pokrywą i timerem. Jajowar jest wyposażony w płytę grzejną, pokrywę i minutnik. Jajka umieszcza się w specjalnych wgłębieniach, aby nie popękały podczas gotowania. Jajka zalewa się wodą. Ilość użytej wody zależy od rodzaju jajek. Ustaw minutnik i zamknij pokrywkę.
Jak rozpoznać, że jajka są gotowe?
Jajowary są wyposażone we wbudowany brzęczyk, lampkę kontrolną (lampki kontrolne gasną automatycznie) lub automatyczne wyłączanie.
Każdy miłośnik jajek powinien mieć jajowar. Jest to przydatne narzędzie w każdej kuchni, które zaoszczędzi czas i nerwy każdej gospodyni domowej, która chce ugotować idealnie ugotowane jajka dla swojej rodziny lub gości.
Jajka są o wiele łatwiejsze do obrania i rozbicia, ponieważ można je ugotować w urządzeniu do gotowania jaj. Nie trzeba regulować czasu gotowania i nie ma żadnych nieprzyjemnych niespodzianek.
Funkcjonalny ugotowacz do jajek można kupić za 30-150 zł. Wszystko zależy od tego, jak duże jest urządzenie i jaką ma moc. Zaleca się, aby urządzenie miało maksymalną moc 400 W. Jajowar może pomieścić tylko 8 jajek.